Zwanger? Dit regel je voor de baby er is!

Gefeliciteerd! Je bent in verwachting van jouw kleintje en dit is een super spannende fase in je leven, zeker wanneer het je eerste kindje is. Wij helpen  jou graag een handje zodat je weet wat je allemaal moet regelen voordat de kleine er is. Zo ben je extra goed voorbereidt en heb je minder stress!

1. Zoek een verloskundigenpraktijk

Dit is een van je eerste dingen die je moet regelen om je kindje te kunnen zien en horen door middel van echo’s. Het is belangrijk om een verloskundigenpraktijk te zoeken waar jij je goed en vertrouwd bij voelt. Je bent namelijk ruim 8 maanden onder behandeling bij die praktijk en het is zonde als je je hier niet op je gemak voelt. Onderzoek dan ook verschillende praktijken door op het internet rond te zoeken, websites te bekijken of verhalen van mensen om je heen aan te horen. Natuurlijk kan je ook van praktijk wisselen als je je hier toch niet goed bij voelt.

2. Pas je zorgverzekering aan waar nodig

Het aanpassen van je zorgverzekering als je zwanger bent kan handig zijn. Zo vergoed je basisverzekering de verloskundige wel, maar bijvoorbeeld de kraamhulp en het bevallen in het ziekenhuis weer niet. Hiervoor kan je je aanvullend verzekeren. Het is dus goed om je te verdiepen in verschillende verzekeringen en wat ze wel en niet vergoeden tijdens je zwangerschap.

3. Regel de kraamzorg

Wij raden je aan om de kraamzorg na de eerste echo te regelen. Kies een bedrijf dat onder contract staat bij je zorgverzekering zodat dit vergoed wordt. Hierbij geldt ook weer: kies een bedrijf waarbij je je goed voelt, want de kraamweek is een speciale week na je bevalling. Een prettige kraamverzorger/kraamverzorgster waarmee je goed overweg kan, is erg belangrijk voor jou en je gezin.

Naast regelen ook genieten!

Wanneer je alles hebt geregeld, is er extra tijd om te genieten van jouw zwangerschap! Denk aan het op orde maken van de kinderkamer, leuke kleding en speelgoed kopen en meer! Het allerleukste is natuurlijk om jouw kleintje ‘live’ te zien. Dit kan door middel van pretecho’s! Voel je je baby schoppen in je buik, dan kan je dit nu op het echoscherm ook echt zien! Hierna is het alleen nog wachten om jouw kleintje in je armen te sluiten.

Kies voor Echopraktijk Baby’s World

Ben je nog op zoek naar een echopraktijk in Den Haag en omgeving? Bij ons ben je aan het juiste adres. Baby’s World is al bijna 20 jaar dé praktijk voor een pretecho van je baby in 2D, maar ook in 3D/4D. Alle echo’s worden gemaakt door gecertificeerde en ervaren echoscopisten met de beste echo-apparatuur.