Pretecho

Een pretecho laten maken

Een pretecho kan vanaf 6 weken zwangerschap gemaakt worden. Je kinderen, opa’s, oma’s of andere naasten kun je meenemen naar Baby’s World. Zo maken jullie samen kennis met de nieuwkomer.

Bij alle echo’s worden foto’s en korte filmpjes van maximaal 10 seconden gemaakt. Deze verzenden we na afloop naar je smartphone. De mooiste foto’s printen we ook voor je uit.

Vroege echo tussen 6 - 12 weken

De vroege echo

(tussen 6-12 weken)

Na 6 weken zwangerschap kun je een 2D pretecho laten maken. Daarbij krijg je ook het hartje te zien kloppen. Vanaf 12 weken mogen wij het hartje laten horen. Tip: kom met een volle blaas naar de vroege echo voor de beste beelden.

Geslachtsbepalende echo jongen of meisje

Jongetje of een meisje?

(Vanaf 13 weken)

Bij Baby’s World kan je al vanaf 13 weken terecht voor een vroege geslachtsbepaling. Bij deze termijn kan het geslacht met 98% zekerheid vastgesteld worden. Let op dat je de geslachtsbepaling bij 13 weken alleen boekt bij de echoscopiste Saskia van Bronswijk.

Vanaf 14 weken is het geslacht nog duidelijker te zien en weet je met 99,9% zekerheid of je een jongetje of een meisje krijgt. Tenminste: als ‘ie niet met de beentjes gekruist ligt.

3D/4D pretecho

De 3/4D pretecho

(tussen 24-30 weken)

Voor de duidelijkste pretecho’s in 3D en 4D is het belangrijk dat er nog genoeg vruchtwater in de buik is. Vanaf week 30 neemt de hoeveelheid vruchtwater af. Ben je volslank, in verwachting van een tweeling of ligt de placenta aan de voorzijde van de buik, dan raden we je aan om nog voor de 26 weken te komen.

Wat als mijn kindje niet goed ligt voor de echo?

Soms ligt de baby wat verstopt. Achter de placenta, met het gezichtje tegen de baarmoederwand of naar de rug van de moeder. Of het heeft de vuistjes voor het gezicht – of zelfs de voetjes. We snappen dat het jammer is als je het gezichtje niet goed kunt zien. In dat geval plannen we kosteloos een nieuwe afspraak.

Plan een echo

Zwangerschapsstadia en pretecho’s

  • Vanaf 5 weken zie je een zwangerschapsring in de baarmoeder. Het is nog te vroeg om het hartje te zien kloppen.
  • Vanaf 6 weken zie je het hartje kloppen. Een vroege pretecho (2D) is nu mogelijk.
  • Vanaf 8 weken zwangerschap is je kindje nog beter te zien.
  • Vanaf 13 weken zwangerschap kunnen we je vertellen of je een jongetje of een meisje krijgt.
  • Vanaf 20 weken is het mogelijk om met een 3D of 4D echo het gezichtje goed in beeld te krijgen.
Plan een echo

De 2/3/4D pretecho

2D echo
Op elk moment tijdens de zwangerschap is het mogelijk om een 2D echo te maken. Je ziet je kindje in zwart-wit bewegende beelden. Je kunt de handjes en voetjes zien en zelfs zien of het kindje op dat moment duimt.

3D echo
Een 3D echo is een stilstaand beeld van een levensechte weergave van jouw kindje. Hierbij zijn duidelijke contouren zichtbaar van bijvoorbeeld de vingertjes, het neusje en de lipjes.

4D echo
Je ziet ‘live’ wat je baby doet: gapen, schoppen, draaien, duimzuigen… Met een 4D echo zie je beweging én kleur.

Plan een echo