De 12 weken echo

Hoera je bent 12 weken zwanger! Dit betekent dat je een 12 weken echo kan laten maken van jouw baby. Bij Echopraktijk Baby’s World kan je deze echo laten maken en jouw kindje komen bewonderen. Ben je ook benieuwd naar het kloppen van het hartje? Dit kunnen wij jou al laten horen vanaf 10 weken zwangerschap.

Wat is de 12 weken echo of termijnecho?

De termijnecho is de eerste echo waarbij je je baby ziet en vindt plaats bij 12 weken zwangerschap. Deze eerste echo vindt plaats in het ziekenhuis wanneer je 8 tot 12 weken zwanger bent en dient als contole echo. Bij deze controle wordt er vastgesteld hoelang je zwanger bent en of de embryo zich goed ontwikkelt. Tot de 12 weken zwangerschap geeft de lengte van jouw kindje een goede indicatie van de leeftijd aan. Ook kan de echoscopiste zien of je in verwachting bent van één baby of meerdere baby’s. 

Natuurlijk is het hartstikke leuk om jouw kindje wat vaker te bewonderen dan de twee echo’s vanuit het ziekenhuis. Daarom is er de pretecho! Bij ons in de praktijk voeren wij verschillende 2D, 3D of 4D echo’s uit en kunnen wij geslachtsbepalingen doen. Let op: wij voeren geen medische echo’s uit en kunnen jou dus niet helpen bij de controle echo’s bij 12 of 20 weken. 

De 12 weken echo bij Baby’s World

Bij Baby’s World kun je een pretecho laten maken in 2D. Bij deze 2D pretecho zie je je jouw kindje in zwart-wit bewegende beelden. Je kan de handjes en voetjes zien en zelfs het duimzuigen. Ook kan je het hartje zien en horen kloppen wat dus echt zorgt voor een onvergetelijk moment. Tijdens de 2D pretecho kan je 10 minuten genieten van je kindje en krijg je na afloop twee zwart-wit fotoprints. Ook worden de foto’s die gemaakt zijn gestuurd naar je smartphone.

Tip: kom met een goed gevulde blaas naar de 2D pretecho voor de duidelijkste beelden van jouw kindje. Een gevulde blaas zorgt ervoor dat de baarmoeder hoger ligt en de baby makkelijker te zien is met het echoapparatuur.