Echo laten maken

Echo laten maken

Je bent zwanger! Namens Baby’s World van harte gefeliciteerd met jouw kleine wondertje! Natuurlijk wil je dat alles goed verloopt en gelukkig worden daarom regelmatig echo’s gemaakt door een arts. Toch willen veel zwangere vrouwen soms wat langer genieten van hun kleine baby. Ook willen zij mooi beeldmateriaal hiervan ontvangen en met vrienden/familie naar een echo afspraak komen. Vaak is dit tijdens een ziekenhuisbezoek niet aan de orde. Hier gaat het vaak om de gezondheid van jouw kindje. Daarom bieden wij de pretecho aan!

Pretecho laten maken bij Baby’s World

Een pretecho is eigenlijk hetzelfde als een reguliere echo. Vaak is er voor een reguliere echo een verwijsbrief nodig van de verloskundige. Een pretecho kun je op (bijna) ieder moment van je zwangerschap inplannen. Zo kun je samen met je familie en/of vrienden jouw kindje op een bijzondere manier ontmoeten!

Soorten pretecho’s

Bij Baby’s World kun je verschillende soorten echo’s laten maken. Welke echo het beste is hangt af van het stadium van de zwangerschap waarin jij je bevindt. Wij maken al echo’s vanaf 6 weken zwangerschap!

  • De vroege echo (tussen 6-12 weken) is een pretecho in 2D. In het hele vroege stadium zie je het hartje vaak al kloppen. Vanaf 10 weken mag Baby’s World het hartje laten horen. Voor het beste resultaat adviseren wij om met een volle blaas naar de pretecho te komen.
  • De geslachtsbepaling (na 14 weken) spreekt voor zich. Bij 14 weken is namelijk al te zien of jouw kindje een jongetje of een meisje wordt! Deze geslachtbepalingen zijn super spannend. Helaas kan het voorkomen dat jouw kindje net met zijn beentjes gekruist ligt. Dit maakt het moeilijk om het geslacht goed te kunnen bepalen. Mocht dit het geval zijn, dan plannen we gratis een tweede echo in.
  • De 3D en 4D echo’s (tussen 24-30 weken) zijn haarscherpe foto’s en (live)filmpjes van jouw baby. Voor de beste echo is het belangrijk dat er nog voldoende vruchtwater in de buik zit. Ben je volslank of zwanger van een tweeling? Dan adviseren wij om voor 26 weken al bij ons langs te komen voor een echo!