Echo zwangerschap

Alles over een echo zwangerschap! Tijdens een zwangerschap komen verschillende echo’s aan bod. Waar vroeger meestal maar 2 echo’s genomen werden, kiezen veel meer stellen er tegenwoordig voor om meer echo’s te nemen, oftewel de pretecho’s. Dit is een enorme trend en groeit nog steeds. Kom alles te weten over (pret)echo’s in deze blog!

Inwendige en uitwendige echo zwangerschap

Echo zwangerschap, er zijn 2 soorten echo’s: inwendige en uitwendige echo. Meestal wordt er gebruik gemaakt van de uitwendige echo’s, maar als u in een vroeg stadium zwanger bent wordt soms de inwendige echo gemaakt. Alleen als daar reden voor is. Na 10 weken zwangerschap wordt meestal de uitwendige echo gemaakt. 

Soorten echo zwangerschap

Een echo zwangerschap komt in meerdere varianten voor. Tijdens je zwangerschap krijg je standaard 2 echo’s aangeboden door je zorgverzekeraar: de termijnecho (tussen 8 – 12 weken) en de 20 weken echo. Bij de termijnecho wordt je baby gemeten en vanuit hieruit wordt berekend wat de bevaldatum wordt. Ook wordt er gekeken of het hartje klopt of hoeveel baby’s je krijgt.

De 20 weken echo is een medische echo. Tijdens deze echo wordt de baby gecontroleerd op eventuele lichamelijke afwijkingen. Sommige van deze aandoeningen zijn al op de echo te zien en andere worden pas later zichtbaar. Ook is het mogelijk het geslacht van jouw kindje te weten te komen, maar dit kan ook eerder (vanaf 14 weken). Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om het geslacht als verassing te laten.

Natuurlijk kunnen er meer echo’s gemaakt worden, wanneer de verloskundige dit bijvoorbeeld nodig vindt. Denk aan twijfels over de groei van de baby, de hoeveelheid vruchtwater en andere zaken.

Echo zwangerschap: pretecho

Zoals al eerder benoemd is, is de pretecho tegenwoordig helemaal in. Een extra echo maken om je kindje te zien is voor veel stellen een enorme beleving. Het liefste zie je je kindje zo vaak mogelijk om te zien wat hij/zij doet in jouw buik. Bij Baby’s World bieden wij pretecho’s aan vanaf 7 weken en vanaf 14 weken kunnen wij het jou het geslacht van jouw kindje vertellen. De pretecho’s kunnen in 2D, 3D of 4D gemaakt worden.