Eerste echo zwangerschap

Jouw eerste echo zwangerschap! Een belangrijk onderdeel van jouw zwangerschap zijn echo’s. Door de geluidsgolven die tijdens echo’s door het lichaam gaan, worden organen in beeld gebracht. In het geval van echo’s tijdens een zwangerschap, wordt er een kijkje genomen in de baarmoeder om het kindje te bekijken. Echoscopie is een prachtige techniek om dus ‘live’ een kijkje in jouw buik te kunnen nemen. Heb jij al een echo laten maken?

Wanneer is de eerste echo zwangerschap 

De eerste echo zwangerschap wordt meestal gemaakt tussen de 5-8 weken zwangerschap. Vanaf 6 weken is het hartje te zien en bij 8 weken soms ook al de armpjes en beentjes. Als er nog te weinig te zien valt, is het nog niet mogelijk voor de verloskundige/gynaecoloog om een bevaldatum te geven, maar dit verschilt per zwangerschap.

Het belang van een eerste echo zwangerschap

Een eerste echo zwangerschap is erg belangrijk, maar ook de andere echo’s tijdens de zwangerschap. Tijdens deze echo’s wordt er namelijk veel informatie bekendgemaakt over de baby: of de baby wel goed groeit en of alle organen er zijn en goed werken zoals het hartje. Daarnaast wordt er ook gekeken of jouw baarmoeder er goed uitziet en of hoeveel baby’s je gaat krijgen!

Pretecho’s bij Baby’s World

Vanaf 6 weken zwangerschap kunt u een pretecho bij ons laten maken. Het is altijd spannend om uw kleintje te zien, maar bij elke echo kunt u evenveel genieten. Veel meer stellen kiezen er tegenwoordig voor om pretecho’s te maken gewoon omdat het kan! Waar vroeger pretecho’s niet bestonden, is het tegenwoordig een trend geworden. Bij ons kunt u kiezen uit 2D, 3D en 4D pretecho’s waarbij je jouw kleintje ‘live’ kan bewonderen. Gezichtje, beentjes, armpjes en meer te zien! Op wie lijkt jouw kindje het meeste, jou of je partner?