Hoeveel weken zwanger?

Hoeveel weken zwanger? Deze vraag is moeilijker te beantwoorden dan je misschien denkt. Vooral bij jouw eerste zwangerschap is er wat uitleg nodig om te weten te komen hoelang jij zwanger bent.

Berekening hoeveel weken zwanger

Je bent net zwanger, maar hoeveel weken zwanger dan? Dit is best makkelijk te berekenen. Artsen tellen vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. De dag waarop de bevruchting daadwerkelijk heeft plaatsgevonden is moeilijk te achterhalen, maar de meeste vrouwen weten wel op welke dag hun laatste menstruatie is begonnen en dit vormt daarom een handig meetpunt. Alleen op deze dag ben je natuurlijk nog niet zwanger. Tijdens je ovulatie, 2 weken later dan deze dag, vindt de eisprong plaats en is de kans op bevruchting het grootst. Dus als er wordt gezegd dat je 4 weken zwanger bent, ben je eigenlijk nog maar 2 weken zwanger.

Hoeveel weken zwanger zijn

Hoeveel weken zwanger zijn tot de bevalling? Artsen geven vaak aan dat vrouwen 40 weken zwanger zijn, maar dit komt dus eigenlijk neer op 38 weken. Om de bevaldatum te kunnen berekenen gebruiken ze dus ook de eerste dag van jouw laatste menstruatie om dit te kunnen berekenen.

Zekerheid hoeveel weken zwanger

Om zeker te weten hoeveel weken je zwanger bent, is de termijnecho de oplossing. Deze termijnecho wordt bij 12 weken zwangerschap gemaakt. Alle belangrijke organen van je kindje moeten er nu zijn en de dag van de bevruchting kan nu vastgesteld worden.

Pretecho’s vanaf 6 weken zwangerschap

Bij ons kunt u vanaf 6 weken zwangerschap terecht voor een pretecho. Dit wordt de vroege echo genoemd. U kunt van uw kleintje genieten in 2D zwart-wit bewegende beelden en het hartje zien kloppen. Een extra spannend moment dus waarbij u achteraf ook foto’s meekrijgt om dagelijks te genieten van uw wondertje.