Verschil tussen 3D en 4D echo

Verschil tussen 3D en 4D echo

Om te weten wat het verschil tussen een 3D en een 4D pretecho is het eerst belangrijk om te weten wat eigenlijk een pretecho is. Een pretecho is bijna hetzelfde als een normale echo. Meestal wordt een echo door een arts in het ziekenhuis gemaakt. Hiervoor zijn verwijsbrieven nodig van een verloskundige. Tijdens een ziekenhuis echo wordt vooral gekeken naar de gezondheid van de baby. Deze afspraken gaan vaak snel voorbij. Daarom is er een pretecho! In de meeste gevallen worden er tijdens een reguliere echo geen 3D of 4D beelden gemaakt. Bij Baby’s World doen we dit natuurlijk wel.

Verschil tussen 3D en 4D echo bij Baby’s World

Het grote verschil tussen 3D en 4D pretecho’s is dat bij een 3D echo het gaat om stilstaande beelden met perspectief en kleur en bij een 4D echo zijn het bewegende live beelden van je kindje. Deze echo’s kunnen worden uitgevoerd bij ongeveer 24 weken. Het is belangrijk dat er tijdens het maken van deze pretecho nog voldoende vruchtwater aanwezig is in de buik. Vanaf 30 weken zal dit al langzaam afnemen. Dit is belangrijk voor het maken van een pretecho, om er zeker van te zijn dat er duidelijke foto’s en filmpjes gemaakt kunnen worden.

Wil je deze pretecho maken als je volslank bent of in verwachting bent van een tweeling? Dan adviseren wij je om nog voor de 26 weken bij ons langs te komen voor een 3D en/of 4D echo!

Een 3D pretecho is dus een stilstaand beeld. Toch krijg je wel een heel duidelijk beeld van jouw toekomstige kindje. Zo zie je bijvoorbeeld al een neusje, de vingertjes en de lippen! Een prachtig gezicht natuurlijk.

De 4D pretecho is in tegenstelling tot de 3D echo een bewegend beeld. Dit is natuurlijk een hele andere beleving dan een stilstaand beeld. Je kunt live volgen wat er allemaal in jouw buik gebeurd. Duimzuigen, schoppen, draaien of gapen. Met de 4D pretecho zie je beweging en kleur wat een duidelijk beeld weergeeft van jouw kindje!