Wanneer is het juiste moment voor je eerste echo tijdens de zwangerschap?

Het laten maken van een echo is een spannend en bijzonder moment tijdens de zwangerschap. Het biedt de mogelijkheid om je baby te zien en het hartje te horen kloppen. Maar wanneer is het juiste moment om je eerste echo te laten maken? Bij Baby’s World Echo Centrum in Den Haag kun je terecht voor deze bijzondere ervaring.

De vroege echo (tussen 6-12 weken)

Na ongeveer 6 weken zwangerschap kun je al een 2D pretecho laten maken. Tijdens deze vroege echo krijg je de kans om het hartje van je baby te zien kloppen. Vanaf 12 weken is het zelfs mogelijk om het hartje te horen. Het is aan te raden om voor de vroege echo met een volle blaas te komen, omdat dit zorgt voor de beste beelden. Bij Baby’s World Echo Centrum worden foto’s en korte filmpjes gemaakt tijdens elke echo, die na afloop naar je smartphone worden verzonden. De mooiste foto’s kunnen ook voor je worden afgedrukt.

Jongetje of een meisje? (Vanaf 13 weken)

Bij Baby’s World Echo Centrum kun je al vanaf 13 weken terecht voor een vroege geslachtsbepaling. Op dit moment kan het geslacht met 98% zekerheid worden vastgesteld. Vanaf 14 weken is het geslacht nog duidelijker te zien en kun je met 99,9% zekerheid weten of je een jongetje of een meisje krijgt, tenzij de baby met de beentjes gekruist ligt.

De 3/4D pretecho (tussen 24-30 weken)

Voor de meest gedetailleerde pretecho’s in 3D en 4D is het belangrijk dat er voldoende vruchtwater in de baarmoeder aanwezig is. Na week 30 neemt de hoeveelheid vruchtwater af, dus het is raadzaam om vóór de 26e week een afspraak te maken als je volslank bent, een tweeling verwacht of als de placenta aan de voorzijde van de buik ligt. Een 3D echo geeft een stilstaand beeld van jouw baby en laat duidelijke contouren zien, zoals de vingertjes, het neusje en de lipjes. Met een 4D echo kun je zelfs ‘live’ zien wat je baby doet, zoals gapen, schoppen, draaien en duimzuigen. Beweging en kleur zijn zichtbaar tijdens een 4D echo.

Wat als mijn kindje niet goed ligt voor de echo?

Het kan voorkomen dat je baby tijdens de echo wat verstopt ligt. Dit kan achter de placenta zijn, met het gezichtje tegen de baarmoederwand of naar de rug van de moeder. Soms heeft de baby zelfs de vuistjes of voetjes voor het gezicht. Baby’s World Echo Centrum begrijpt dat het teleurstellend kan zijn als je het gezichtje niet goed kunt zien. In dat geval wordt er kosteloos een nieuwe afspraak gepland om alsnog een goede echo te kunnen maken.

Zwangerschapsstadia en pretecho’s

Het is interessant om te weten op welke momenten in de zwangerschap verschillende echo’s mogelijk zijn. Vanaf 5 weken zwangerschap is een zwangerschapsring in de baarmoeder zichtbaar, maar het is nog te vroeg om het hartje te zien kloppen. Vanaf 6 weken kun je het hartje wel al zien kloppen, waardoor een vroege pretecho (2D) mogelijk is.

Na 8 weken zwangerschap wordt je kindje steeds beter zichtbaar. Vanaf 13 weken kan Baby’s World Echocentrum je vertellen of je een jongetje of een meisje krijgt. En vanaf 20 weken is het zelfs mogelijk om met een 3D of 4D echo het gezichtje van je baby goed in beeld te krijgen.

Baby’s World Echo Centrum in Den Haag

Baby’s World Echo Centrum is gespecialiseerd in het maken van pretecho’s en geeft aanstaande ouders de mogelijkheid om kennis te maken met hun baby. De echoscopisten van de praktijk werken sinds 2002 met de nieuwste echoapparatuur van GE Healthcare, een vooraanstaande producent van medisch-technische oplossingen voor ziekenhuizen en gezondheidszorg. De echobeelden worden op een groot scherm getoond, zodat je je baby levensgroot kunt bewonderen. Na elke echo worden foto’s en filmpjes (maximaal 10 seconden) naar je smartphone verzonden.

Baby’s World Echo Centrum bevindt zich in de Haagse wijk Leidschenveen aan de Barbeeldam 1, waar je gratis kunt parkeren. Het centrum trekt aanstaande ouders uit verschillende delen van Den Haag, waaronder Leidschenveen-Ypenburg, Laak, Escamp, Loosduinen, Segbroek, Scheveningen, Haagse Hout en Den Haag-centrum.

Wie neem je mee naar de pretecho?

Bij Baby’s World Echo Centrum zijn familieleden en vriendinnen van harte welkom tijdens de pretecho. Voor jonge broertjes en zusjes is er zelfs een speelhoek aanwezig.

Geniet van de bijzondere momenten met je baby bij Baby’s World Echo Centrum in Den Haag. Maak kennis met je baby tijdens de vroege echo, ontdek het geslacht van je kindje vanaf 13 weken en bewonder het gezichtje in 3D of 4D vanaf 20 weken. Baby’s World Echo Centrum staat voor je klaar om deze unieke ervaring met jou en je naasten te delen. Plan jouw favoriete pretecho in en maak een afspraak via de website.